Om  •  Författare  •  Inlämning  •  Kontakt  •  

Om oss

Ekström & Garay Rights är en litterär agentur som representerar författare utomlands. Vi arbetar globalt med alla litterära genrer och vi erbjuder unik kompetens och erfarenhet inom den internationella bokbranschen. Våra medarbetare är modersmålstalare av mandarin och ryska och talar även fem andra språk flytande. Vi är en innovativ och framåtblickande agentur med ett globalt kontaktnät och starka relationer med förlag i flertalet länder. Vi fokuserar extra mycket på Tyskland, Kina, Storbritannien, USA, Frankrike och Ryssland.

Litterär agent

Alexandra Prokopova

Alexandra Prokopova

Litterär agent

Zhiduan Jiang (Ariel)

Zhiduan Jiang (Ariel)

Alexandra har en masterexamen i internationella relationer från Diplomatiska Akademin i Wien. Efter ett decennium av studier och arbete inom PR, har hon återvänt till Sverige för att arbeta inom förlagsbranschen. Hennes passion är litteratur, språk och konst. Alexandras styrkor är hennes förhandlingsförmåga och stora erfarenhet av interkulturell kommunikation. Hon är en språkentusiast, inbiten läsare och uppskattar en nyanserad skrivstil.

Ariel har en kandidatexamen i journalistik från Nanjing University i Kina och en magisterexamen i media- och kommunikationsstudier från Lunds universitet. Tidigare har hon arbetat som journalist, redaktör och radiovärd. Efter att ha arbetat på “The Bund”, en av Kinas mest kända tidningar, fortsätter hon att skriva på sin fritid. Hon tycker att man alltid kan hitta sanning och lycka i litteraturen. Ariel arbetar övervägande mot den kinesiska marknaden.

Våra författare

Kerstin och Johan Höfler

Kerstin och Johan Höfler

Kerstin (f. 1969) är författare, överläkare i barnpsykiatri, PHD i medicin och har filosofie kandidatexamen i nationalekonomi. Har arbetat som chef på en av Sveriges största myndigheter innan hon omskolade sig till läkare.

Johan (f. 1973) är författare, kriminalpolis och har en masterexamen i socialt arbete. Inom polisen är han specialutbildad att förhöra barn. Har arbetat som chef inom svenska staten och inom hälso- och sjukvården.

Lars Djerf

Lars Djerf

Född i Stockholm 1944, prästvigd för Svenska kyrkan 1967. Han har bedrivit studier i religionspsykologi vid Uppsala universitet och konsthistoria vid Stockholms universitet. Bland hans utgivna skrifter finns en biografi över Berit Wallenberg (2003). Arbetar för nuvarande med ett verk om Carl Gustaf Plagemann 1805–1868, den svenske apotekaren som blev konstnär.

Helena Sigander

Helena Sigander

Helena Sigander bor i Stockholm. Hon är fil.mag. i litteratur samt har examen i teatervetenskap/regi. Gaudeamus novellpris 1991 var hennes första litterära pris. Hon har bott i USA och Frankrike och har skrivit ett trettiotal uppmärksammade verk: romaner, deckare, dramatik och noveller. Helga Gregorius skrev hon först som scenpjäs, sedan som radioteater innan Helga kom i bokform på svenska och kurdiska. w

För mer information, gå till www.sigander.com.

Johan Norling

John Garpike

John Garpike, född år 1977 i Stockholm, Sverige. Uppvuxen på östkusten. Boende och verksam på västkusten. I grund och botten en global själ, med stort hjärta för människor, våra tankar i det lilla och stora, liksom vår roll i tiden och universum. Kreatör och kommunikationsvetare, forskningskoordinator och projektledare.

Alexander Skantze

Alexander Skantze

Född 1972, uppvuxen i Karlskrona och bosatt i Stockholm. Har en magisterexamen i Statsvetenskap plus en magisterexamen i Scen och Media.

Arbetar idag som dramaturg samt lär ut film- och TV-berättande på Stockholms Konstnärliga Högskola. Har publicerat följande böcker: Grattis Gud, Plus minus noll, Rikets tjänst, Tribut, Trädgårdsmästare & arkitekter: att skriva från början eller skriva från slutet. Pristagare av Katapultpriset för Grattis Gud

Kia Temmes

Kia Temmes

Kia Temmes har en magisk gåva att dela genom ord. Hon är verksam bland annat som Kinesiolog,  inspiratör, mentor, coach och författare med en lång erfarenhet av att på olika sätt hjälpa människor till ökad medvetenhet. Kia har skrivit två böcker om medvetenhet, producerat flertalet guidade meditationer och guidade godnattsagor för barn. Kia vloggar om medvetenhet på sin YouTubekanal, och hon är programledare på radio. Kia är allt detta och mycket mera, men framför allt så är hon människa, medmänniska, kreatör och livsnjutare som ser möjligheter överallt och har ett oerhört stort hjärta och närvaro.

www.youtube.com/kiatemmes
www.awareliving.se

Jai Thornell

Jai Thornell

Jai har i mer än 30 år varit verksam med eget företag inom reklam, kommunikation och marknad med både större och mindre nationella kunder. 1996 genomgick han behandling för sin alkoholism och är nykter sedan dess. Kontakten med Anonyma Alkoholister fick honom att börja söka sin andliga sida och efter många och långa utbildningar inom personlig utveckling och andlighet så har han sedan 2008 satsat på att erbjuda andra utbildningar inom dessa områden. Jai är förutom kursledare, terapeut och coach även författare och vigd Minister.

Peter Gissy

Peter Gissy

Peter Gissy, född 1947, är svensk författare och bosatt i Göteborg. Efter femtiotalet böcker i olika genrer har hans senaste kriminalroman En avgörande ledtråd (utkom mars 2021) efter endast tre månader streamats runt 17.000 gånger – bara på Storytel. Boken, med recensioner som ”En av de bästa deckare jag läst på senare år” (Deckartidskriften DAST) samt ”Det finns ett driv över sidorna som gör att man inte kan sluta läsa” (Camilla Läckberg) är redan såld till Frankrike och Tyskland (utkommer där nästa år), dessutom skrivs filmsynopsis. Gissy är i grunden medicinjournalist och skrev den vinnande deckarnovellen Döden på isen i en stor nationell tävling 2002. Hans barndeckare har bland annat bidragit till att han idag är en av landets mest utlånade författare på våra bibliotek. Mer information finns på hans hemsida: petergissy.se.

Inlämning av material

Skriv ett formellt personligt brev där du presenterar din bok. Presentera din bok i ditt mejl till oss och förklara vad som gör den intressant och unik.

Inkludera information om dig själv, ditt författarskap, din utbildning och din arbetslivserfarenhet.

Bifoga en synopsis av handlingen på en A4-sida samt hela manuset.

Kontakt

Ekström & Garay Rights
Sankt Petri Kyrkogata 15
222 21 Lund
alexandra@ekstromgarayrights.com
ariel@ekstromgarayrights.com
Tel.: 046-276 00 76